Gallery

Επικοινωνία

Σοκ στον κόσμο της μόδας και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του πασίγνωστου σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη.

sok-nekros-vre8hke-o-mixalhs-aslanisΉταν λίγο πριν από τις 15:00 όταν η είδηση έγινε γνωστή.

Η είδηση σοκ πως ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, επί της οδού Σκουφά στον αριθμό 21 έπεσε σαν “βόμβα”.

Από το πρωί, συγγενείς και φίλοι τον έψαχναν. Και άρχισαν να ανησυχούν.

Σήμερα το πρωί, η υπεύθυνη του ατελιέ του ανησύχησε που δεν τον είδε εκεί. Και αποφάσισε να μπει στο σπίτι. Της είχε δώσει άλλωστε κλειδιά. Ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό, πεσμένο δίπλα στο κρεββάτι του.

Οι κλήσεις στα τρία κινητά που διατηρούσε (ένα προσωπικό και δυο επαγγελματικά) από συγγενείς και φίλους ήταν συνεχείς. Τον έψαχναν και δημοσιογράφοι για μια συνέντευξη

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον γνωστό μόδιστρο ήταν η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματός του.

Είχε μετακομίσει εκεί πριν από τρεις μήνες και όπως δηλώνουν γείτονες και συνεργάτες του Μιχάλη Ασλάνη, ήταν πολύ ενθουσιασμένος που το σπίτι του ήταν ακριβώς πάνω από το ατελιέ του αλλά και για την επίδειξη που ετοίμαζε για τις 18 Οκτωβρίου για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του στη μόδα.

Ο στενός του συνεργάτης, ο άνθρωπος που θα έκαναν μαζί την επίδειξη για τα 40α «γενέθλιά» του στη μόδα, μίλησε μαζί του για τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής.

Σημείωμα αυτοκτονίας δεν έχει βρεθεί και τα αίτια του θανάτου του θα αποσαφηνιστούν αφού η σορός του εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο διαμέρισμα του Μιχάλη Ασλάνη βρέθηκαν πολλά μη συνταγογραφούμενα χάπια αλλά και φάρμακα, συνταγογραφημένα, τα οποία χορηγούνται σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη.

Ποιός ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης

Ο Μιχάλης Ασλάνης καταγόταν από την Μικρά Ασία. Από την ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γούναρη, Πρέκα, Βακαλό…Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Έκτοτε η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάζόταν με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.

via

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *