Gallery

Επικοινωνία

Τα πολυδημητριακά μπισκότα αποτελούνται σε ποσοστό περίπου 60% από δημητριακά, τα οποία είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, παρέχοντας στον οργανισμό το βασικό του καύσιμο (γλυκόζη).

Γι’ αυτό το λόγο μπορούν να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Η διατροφική αξία των πολυδημητριακών μπισκότων είναι υψηλή, δεδομένου ότι περιέχουν 4 δημητριακά ολικής αλέσεως (σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, κριθάρι), που εφοδιάζουν τον οργανισμό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Συγκεκριμένα:

Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β (Θειαμίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, Β6, Β12, φυλλικό οξύ): Συμβάλλουν στο φυσιολογικό μεταβολισμό των τροφών σε ενέργεια, καθώς και στη τόνωση του νευρικού και μυϊκού συστήματος.

Βιταμίνη Ε: Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνει την κόπωση

Επιπρόσθετα, τα μπισκότα πολυδημητριακών είναι πλούσια σε:

Φυτικές ίνες: Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.

Μαγνήσιο: Συμβάλλει στη βελτίωση του μεταβολισμού και στην παραγωγή ενέργειας, στην καλή κατάσταση των οστών και στη μυϊκή χαλάρωση

Ψευδάργυρο: Ρυθμίζει τη λειτουργία 300 περίπου ενζύμων, συμμετέχει στις βιοχημικές διαδικασίες που υποστηρίζουν τη ζωή, όπως η κυτταρική αναπνοή και η απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών.

Μπορείς να τα απολαύσεις καθώς ετοιμάζεσαι για τη δουλειά, να τα πάρεις μαζί σου αν δεν προλαβαίνεις να φας πρωινό στο σπίτι, ενώ συνδυάζονται τέλεια με τον πρωινό καφέ!

Νικόλ Τσιάνη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
tsiani @ logodiatrofis.gr – nikoltsiani @ hotmail.com